Telefoon

+ 31-6 422 46 300

Email

info@de360specialist.nl

Openingstijden

ma-vr: 9:00 - 17:00

360 graden video komt het beste tot zijn recht in een zogenaamde VR-headset. Dit geeft een ervaring alsof u echt in de 360 wereld bent. Met foto’s is dat al indrukwekkend maar als dan het beeld ook nog eens om u heen beweegt is de ervaring compleet.
360 video is dan ook een zeer krachtig middel om iemand een ervaring te geven.

Waar zet u 360 video in?

Overal waar u met u klanten in contact komt kunt u 360 graden video inzetten via een professionele VR-headset. Denk daarbij aan: een beurs, tijdens een verkoopgesprek of tijdens een training. In deze situaties wordt 360 video al veel gebruikt. Maar ook in een winkel of in een bejaardenhuis hebben we gave projecten gedaan. Kijk vooral eens bij 360 graden offline inzetten.

Zonder headset werkt video uiteraard ook, op platformen zoals YouTube of Vimeo werkt 360 graden video prima. de360specialist.nl beschikt bovendien over exclusieve software waarmee u een video kan tonen op uw website zonder de grote platformen, kijk daarvoor maar eens bij hosting.

Wanneer kiest u voor 360 video?

Video heeft een meerwaarde als er iets beweegt. Het kan zijn dat de camera beweegt van punt A naar B. Bijvoorbeeld een 360 camera gemonteerd op een helm van iemand die fietst. Als je die film bekijkt door een headset lijkt het alsof je als kijker zelf fietst. Maar het kan ook dat de omgeving beweegt. Bijvoorbeeld tijdens een sportwedstrijd of op een druk marktplein.

fietsen in virtual reality


Voor actie beelden, zoals een parachutesprong of een achtbaanrit is het natuurlijk super geschikt om video te gebruiken. Of wat te denken van een onderwater wereld die rondom u heen beweegt? Dit zijn niet voor niets zeer populaire thema’s bij 360 graden en virtual reality liefhebbers.

Voor een huistour of stadsgezicht van statische gebouwen is 360 video minder geschikt en zullen we eerder 360 foto adviseren. Of diverse foto’s achter elkaar tot video eventueel aangevuld met muziek of voice-over.
In dat geval spreken we van een foto-video.

Cardboard

Een 360 graden video kan bekeken worden op Youtube via elk device (pc, laptop, tablet of smartphone). Je kijkt dan op een plat scherm, waar je door middel van je muis kunt zelf bepaalt waar je kijkt, net als bij Google Street View. Maar wist u dat als u een 360 video op een mobiel bekijkt u ook door uw mobiel te draaien de kijk richting kan veranderen?

En met behulp van een zogenaamd Google Cardboard maakt u van uw mobiele telefoon een VR-headset. Dit is een zeer leuke give away. Zie onze webshop voor Cardboards en meer informatie.

Tips & Tricks

Als u een 360 wilt afspelen in een professionele headset of cardboard is het erg belangrijk dat de opnames stabiel zijn. Van trillerig beeld wordt de kijker anders mogelijk misselijk. Verder is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat een 360 graden video een groot bestand is.

Kortom 360 video is een zeer krachtig middel en heel gaaf en effectief om in te zetten. Een 360 video maken is wel specialistisch werk, waar we u graag bij helpen. Neem contact met ons als u meer informatie wenst over 360 video.