Telefoon

+ 31-6 422 46 300

Email

info@de360specialist.nl

Openingstijden

ma-vr: 9:00 - 17:00

360 graden fotografie

Wilt u 360 graden foto’s laten maken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over diverse camera’s hiervoor. Tevens kunnen wij voor u een 360 graden fototour verzorgen op alle grote website. Wij zijn Google Street View Trusted, we kunnen een Matterport tour voor u maken en hebben zelfs eigen software om helemaal op maat en wens een tour voor u te bouwen. Kortom de360specialist.nl biedt u als specialist alle mogelijkheden passend bij u budget en wensen.

Zelf fotograferen?

Wist u dat als u zelf 360 graden foto’s wilt leren maken wij u ook kunnen helpen? Bent u bijvoorbeeld een makelaar en wilt u zelf aan de slag met 360 fotografie? Wij verzorgen ook trainingen kijk daarvoor hier>>

Hoe werkt 360 graden fotografie?

Hoe werkt 360 graden fotografie? Een 360 graden foto komt tot stand door middel van het aan elkaar plakken (stitchen genoemd) van meerdere foto’s. Het minimale aantal is 2 foto’s. U kunt zich voorstellen hoe meer foto’s, hoe meer detail kan worden vastgelegd. Tegenwoordig zijn er vele soorten 360 graden camera’s op de markt. Een beetje 360 camera waar u voldoende kwaliteit mee kunt behalen, kost rond de 500 euro. Bedenk dat daar nog statief en SD kaart bijkomen. Een duurdere variant 360 graden camera bevat meerdere lenzen. Een van de meest bekende is de Insta360 pro welke een paar 1000 euro kost. Voordeel van een 360 graden camera’s is dat ze, als u ze eenmaal leert kennen, relatief makkelijk zijn en u al snel een goed resultaat heeft. Bovendien worden de foto’s die u aan elkaar moet stitchen gelijktijdig gemaakt vanaf hetzelfde punt, de beelden zullen dus altijd aan elkaar passen.

Kan ik ook met mijn spiegelreflex camera 360 graden foto’s maken?
Ja, dat kan zeker. Bedenk wel dat u een groothoek lens nodig heeft. En feitelijk maakt u de foto’s verticaal die u aan elkaar plakt. Tevens heeft u een extra hulpstuk nodig voor uw statief om de camera steeds een stukje te draaien. Al deze losse foto’s moet u dan aan elkaar plakken (stitchen). Op deze manier is een zeer goede kwaliteit te behalen maar bedenk wel dat dit veel complexer en arbeidsintensiever is dan het maken van een 360 foto met een 360 camera.

Toepassingen

Als u eenmaal een 360 foto heeft, is dit een zogenaamde equirectangular foto. Dat betekend een platte foto waarbij u van links naar rechts de volledige, ronde wereld ziet. Net zoals bij een wereld kaart. Om de equirectangular foto daadwerkelijk te kunnen bekijken als 360 moet u deze uploaden in een 360 player. Google (denk maar een streetview) kan prima 360 aan. Dus als u een G-mail account heeft kun u een 360 foto posten bij een locatie. Of u kunt de foto’s toevoegen aan Google Street View. Qua Social media is Facebook al helemaal 360 graden ready. Maar andere grote sites zoals Instagram bijvoorbeeld (nog) niet.

Wilt u de foto op uw eigen website tonen heeft u ook een player nodig. Er zijn openbare players te vinden. Dit zijn vaak sites zoals bijvoorbeeld Roundme.com waar u dan uw foto upload. En vervolgens embed u dan de 360 foto vanuit Roundme naar uw eigen website. Groot nadeel is dat uw foto dan dus bij een externe en openbare website staat. Wilt u dat niet en zelf eigenaar blijven van uw beeldmateriaal is het goed om te weten dat de360specialist.nl hiervoor speciale hosting aanbiedt. Klik hier>>> voor onze hosting oplossingen.

Prijzen

Prijzen hangen af van wat u door ons wil laten verzorgen.
Bijvoorbeeld 1 foto of wilt u meerdere foto’s? En wat voor kwaliteit verlangt u? Wij kunnen u snel opweg helpen met een paar mooie foto’s gemaakt met een basis 360 camera of u voorzien van HDR foto’s in zeer hoge resolutie.

Daarna komt de vraag of de foto’s toegemaild wilt krijgen of dat wij de foto’s voor moeten publiceren of verwerken tot tour. Wij kunnen de foto’s voor u publiceren op Google Street View, wij zijn Google Street View trusted. Wij werken met bekende programma’s zoals Matterport en Roundme. Maar wij beschikken ook over de360specialist.nl eigen software om tours helemaal op maat te maken met uw eigen logo, huisstijl en specifieke wensen. Tevens kunnen we de tour voor u hosten op onze eigen server zodat u deze kunt embedden in uw website zonder dat ze verder openbaar zijn.

Kortom we zijn niet zomaar specialist, we hebben voor elk budget en wens een oplossing. Laat u daarom goed adviseren van te voren. In onderstaande tabel treft u richtlijnen om u vast een indicatie te geven.

richtprijsvantot
1 – 360 foto10,-100,-
kleine tour 5 foto’s 150,-500,-
Google Street View (per foto)5,-15,-
Matterport, per foto15,-50,-
Persoonlijke tourop aanvraag
prijzen in euro, ex btw