Telefoon

+ 31-6 422 46 300

Email

info@de360specialist.nl

Openingstijden

ma-vr: 9:00 - 17:00

Menselijk contact blijft iets moois, net als echte ervaringen. 360 graden of virtual reality kan je een perceptie geven die dichtbij de echte ervaring komt maar nooit de echte ervaring vervangt. Daarom is reizen in vr bijvoorbeeld geen concurrentie voor reisorganisaties maar juist een middel om iets te prikkelen. Uit onderzoek blijkt dat wat mensen in virtual reality hebben gezien ze juist in het echt willen ervaren. Daar waar onbekend onbemind maakt kan een beleving in 360 graden ervoor zorgen dat een potentiële klant net dat beetje vertrouwen krijgt. Zou u bijvoorbeeld parachute durven te jumpen? Of probeert u het liever eerst in virtual reality.

Dit snijdt gelijk het volgende thema aan. Virtual reality kan een uitkomst zijn voor mensen die iets niet kunnen ervaren door bijvoorbeeld medische klachten, denk bijvoorbeeld eens aan ouderen die niet meer makkelijk kunnen reizen. Of mensen die niet de financiële mogelijkheden hebben om verre reizen te maken. En wat te denken van iemand die aan een ziekenhuis bed gekluisterd ligt. Hier kun je juist met een Virtual Reality ervaring mensen toch een beleving bieden.

En om nog een stap verder te gaan. Ervaringen die we in het echt wel zouden willen meemaken maar die zo goed als onmogelijk zijn of te gevaarlijk, die ervaring kunnen we in virtual reality wel hebben. Denk bijvoorbeeld als rondkijken op de maan of oog in oog staan met een wilde leeuw.

Bovenstaande voorbeelden gaan veelal over reizen. Maar ook een ziekenhuis die een patient vast de operatie kamer laat zien om een operatie minder spannend te maken. Of bedrijven die steriel moeten werken die toch hun klanten of partners een kijkje willen bieden kunnen veel bereiken met de inzet van virtual reality.

Bij voorbereiden op situaties kan ook aan de markt van trainingen gedacht worden. Denk maar eens aan agresieviteitstraining, leren omgaan met agressie is makkelijker met een realistische 360 video dan steeds acteurs te moeten inhuren of maar in de praktijk voor het eerst geconfronteerd te worden met dergelijke situaties.

Kortom 360 graden ervaringen bieden juist een verlengstuk om ervaringen te laten zien en aan mensen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Deze ervaringen kunnen een verrijking zijn van de echte wereld of juist een voorbereiding op. En daarmee versterkt de 360 beleving de echte wereld.

Geintresseerd of beter nog geïnspireerd geraakt en wilt u ook iets met 360 graden beeld doen. Neem contact met ons op: info@de360specialist.nl

Ook interessant om te lezen